Termék részletek


Éjjeli áram átváltó automata 3f-40A P

Raktárkészlet: NINCS
Éjjeli áram átváltó automata 3f-40A P
 • Éjjeli áram átváltó automata 3f-40A P
 • Éjjeli áram átváltó automata 3f-40A P
 • Éjjeli áram átváltó automata 3f-40A P
 • Éjjeli áram átváltó automata 3f-40A P
70 500 Ft

Éjjeli (vezérelt) áramváltó elektronikus 25-40A 1 fázisra

6 DIN helyre (6 osztásegység)

Éjjeli áramátváltók (vezérelt áram)

Javasoljuk a vezérelt áram kialakítását és használat. Ma az energiaszolgáltatók napi nyolc órában biztosítanak vezérelt áramot a hálózati leterheltségtől függően. A vezérelt áram tarifája lényegesen kedvezőbb és minimális kiépítési költséggel megvalósítható. Az áramszolgáltatók az éjszakai órát a nappali mérővel azonos teljesítményben díjmentesen biztosítják!  Az áramváltó használatát egyes szolgáltatók korlátozhatják.

Nappal is van vezérelt áram, átlag napi nyolc órában. Ezt a lehetőséget lehet kihasználni az éjszakai áramátváltó bekötésével a rendszerünk takarékosabb üzemeltetésére.

Erre mindenki figyelmét fel kell hívni, mert jelentős megtakarítást eredményezhet a villanyszámláján. Nem mindenki tud róla!!! Fűtésre és meleg víz előállítására szolgál és a villamos szolgáltatók csakis ezeket a fogyasztókat engedélyezik rákötni a vezérelt (éjszakai) rendszerre, azonban fontos, hogy ezek a készülékek fixen a rendszerbe bekötöttek legyenek és nem engedélyezi a dugaljak éjszakai árammal történő ellátását!!!

Az áramváltó vagy tarifaváltó automatikusan és észrevétlenül működik. Áll egy vezérlendő mágnes kapcsolóból és egy váltó érintkező rendszerből. A mágnes kapcsolót az éjjeli áram vezérli és nyugalmi helyzetben a nappali áramot engedi át szabadon. Megválasztásánál a megfelelő Amperszámot figyelembe kell venni! (összteljesítmény / 220-al = szükséges Amper)

Néhány szó az áramellátásról.

 

Magyarországon valamennyi áramszolgáltató 32 A-t díjmentesen biztosít a fogyasztói részére. A szabványosan kiépített mérőhelyre, a nappali mérővel megegyező teljesítményű vezérelt (éjszakai) mérőt díjtalanul szerelnek fel. Többletteljesítmény igénylése esetén csatlakozási hozzájárulást kell fizetni a 58/2005 (VII. 7.) GKM rendelet alapján, melynek díja 3.600,-+Áfa/Amper (4.500,-), függetlenül attól, hogy 1 vagy 3 fázist igénylünk.

Példa: meglévő energia, 1x16A és szeretnénk 3x16A-t. Az egyszer 16 és a díjmentes 32A közti többletteljesítmény díjtalan, így a (3x16A=48A) 48A – 32A = 16A után kell 16x3.600,-+Áfát fizetni ami, 57.600,-+Áfa. Természetesen ebben benne van az ugyanekkora teljesítményű vezérelt (éjszakai) mérő is!

 • A kiszállított termék eltérő lehet (műszakilag azonos) a képen látottaktól a raktárkészlet függvényében.
 • Szállítási idő 
  Raktáron
  EAN Vonalkód
  5991393208645
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  5991393208645
Webáruház készítés