Ingyenes házhozszállítás

Partnereink
Fizetési megoldás

Az Infrafűtésről általában

Mi is az a NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel?


NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel egy tábla alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont, hátoldalán hő tükrös szigeteléssel ellátott grafitmassza alapú infra fűtőtest.

NEW AGE Crystal Technology grafitmasszás infrapanelek két műgyanta lap közé magas hőmérsékleten összepréselt speciálisgrafit (szén) alapú massza, ami a hő hatására szilárdul meg. A hátoldalon egy reflekciós réteggel, mely szinte 100%-ban akadályozza meg a hátlap felé történő infrasugárzást, egy szigetelő hő visszaverő réteg a nem kívánt hő veszteség ellen, és természetesen a sugárzó felület NEW AGE Crystal Technológiával készült, kerámia kristályszemcsékkel való borítása, melytől a felület TÍZSZERESÉRE VAN NÖVELVE, az infrasugarak, mintegy félgömb alakban minden irányban terjedhetnek. A sima felülettel rendelkező infrapanelek ennek a töredékét tudják csak átadni! Élettartama végtelen, nincs sem szál, sem pedig egyéb alkatrész mely kiéghetne, elromolhatna. Eredetileg Japán technológia, kizárólag Európai (Cseh) alapanyagból készülő termék.

A 10Év garancia és az élettartam szavatosság magáért beszél!

A grafitmassza alapú NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanelek látható oldalán a kerámia kristályszemcsék növelik a többszörösére az adott fűtőfelületet (az infrasugárzás felületi mérete rendkívül fontos) és segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba, így az infrafűtőlap mint egy félgömbszerűen és minden irányba közvetíti az infrasugárzást. Egyáltalán nem mindegy hogy az adott Watt számnak megfelelő infrasugárzás mekkora felületről adódik át! Infrasugárzás csak egyféle létezik, nincs jó vagy kevésbé jó infrasugárzás, mint ahogy napunk is csak egy van!

NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel a teljes infravörös tartomány egy optimális összetételét sugározza, mely a legmegfelelőbb az emberi test számára. Az egyes hullámhosszak aránya az emberi test infra- (hő-) elnyelő képességére van optimalizálva, ezért a NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel használatakor az emberi test felső 5-6 mm-e egyenletesen, kellemesen és - ami a legfontosabb - egyszerre melegszik át a környezetében lévő falakkal és tárgyakkal együtt. Így a megfelelő behatolási mélység mellett optimális hőérzetet biztosít, a szervezet felmelegedése szórtabb, kellemesebb és hatásosabb. Az infrasugárzó által nyújtott hő megközelíti a Nap természetes és az emberi szervezet számára előnyös sugárzását. A teljes hullámhossztartomány sugárzásával egyenletesen, a bőr, illetve a bőr alatti szövetrétegek mély átmelegítésével érünk el hatékony kellemes hőérzetet alacsonyabb hőfok mellett.

Amennyiben energiahatékonysági osztályba kellene sorolni a NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapaneleket„A++” kategóriát érdemelne, mivel hatásfoka közel 100%-os (99,8%).


A fűtőpanelekkel elérhető megtakarítás a      hagyományos és   a gázfűtésekkel szemben átlagosan  15-20%, a tavaszi és     őszi időszakban akár 50-60%-    os is lehet!
  A NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel egy         tábla  alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont,           hátoldalán  hő tükrös szigeteléssel ellátott grafitmassza       alapú infra  fűtőtest.

 De nézzük részletesen.

Az infrapanelek piacán megannyi megjelölés hallható, plazmananotechnológiaezüst kolloid, stb., elég csak elolvasni a szavak jelentését és tartalmi leírását (ezt megteheti, ha a szavakra kattint) és már is bepillantást nyerhetünk az adott területre.

A valóság pedig, hogy három fő kategóriába sorolhatóak az infrapanelek:

  • Fűtőfilm alapú (az eredeti céljára, kiváló, pl. padlófűtés), amit házilag bekereteznek, esetleg lefestenek, "no komment".
  • Carbonszálas technológia, tömegében távol-keleti gyárakban készül, sima felületük miatt az infrasugárzás sajnos csak egyenes vonalban történik egy meghatározott felületről, a carbonszál elhasználódhat, meghibásodhat, javítására nincs lehetőség, élettartama korlátozott, véges.  • Grafitmasszás infrapanelek. Két műgyanta lap közé magas hőmérsékletenösszepréselt speciálisgrafit(szén) alapú massza, ami a hő hatására szilárdul meg, a hátoldalon egy reflekciós réteggel, mely szinte 100%-ban akadályozza meg a hátlap felé történő infrasugárzást, egy szigetelő hő visszaverő réteg a nem kívánt hő veszteség ellen, és természetesen a sugárzó felület NEW AGE Crystal Technológiával készült, kerámia kristályszemcsékkel való borítása, melytől a felület TÍZSZERESÉRE VAN NÖVELVE, az infrasugarak mintegy félgömb alakban minden irányban terjedhetnek. Élettartama végtelen, nincs sem szál, sem pedig egyéb alkatrész mely kiéghetne, elromolhatna. Eredetileg Japán technológia, kizárólag Európai (Cseh) alapanyagból készülő termék. A 10Év garancia és az élettartam szavatosság magáért beszél!A grafitmassza alapú NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanelek látható oldalán a kerámia kristályszemcsék növelik a többszörösére az adott fűtőfelületet (az infrasugárzás felületi mérete rendkívül fontos) és segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba, így az infrafűtőlap mint egy félgömbszerűen és minden irányba közvetíti az infrasugárzást.Egyáltalán nem mindegy hogy az adott Watt számnak megfelelő infrasugárzás mekkora felületről adódik át! Infrasugárzás csak egyféle létezik, nincs jó vagy kevésbé jó infrasugárzás, mint ahogy napunk is csak egy van!


1-keretanyag

2-csatlakozó vezeték

3-NEW AGE Crystal Technology kerámia

kristályszemcsés felületi réteg

4-formáló rétegek

5-Grafit massza

6-reflekciós réteg

7-hőszigetelő réteg

8-hővisszaverő réteg

9-hátlap borításNEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel 7-10 µm közötti hosszú hullámhosszon (mely közel azonos azzal a sugárzási tartománnyal, mellyel a nap melegíti a földet) fejti ki hatását. Ez a sugárzási tartomány láthatatlan, de ÉREZHETŐ, az emberi szervezet melegként érzékeli.

A kereskedelemben fellelhető még a sima felületű és a hátoldalán szigetelés nélküli panel is, melyek ez által csak lényegesen kisebb felületen közvetítik az infrasugárzást és így kisebb teret tudnak ellátni infravörös sugárzással, a szigetelés hiánya miatt a panelek hátoldala felhevül (egyszerű fizika) így szerencsés esetben az emeleti szobánkat, rosszabb esetben pedig a padlást vagy az emeleti szomszédunkat fűtjük paneljeinkkel! Itt jegyezném meg, hogy a szigetelő réteg nem az infrasugarakat, hanem a hőt tereli a megfelelő irányba!

G-OLD Infrapanelben a harmonikus dizájn, ötvöződik a maximális kényelemmel és természetesen a kiváló minőséggel!Európai alapanyagból készülő termék! Mert mi hiszünk a Magyar Iparban! Termékeink egyedi igényekhez igazodva, tökéletes minőségben kerülnek Ügyfeleinkhez. Az infrafűtés területén szerzett sokéves tapasztalat kötelez minket! Igyekszünkprofesszionális szakértelemmel kezelni Ügyfeleink igényeit és készítjük el lehetőleg minden körülményt figyelembevevő ajánlatainkat. A NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapaneleket 10 év garancia és élettartam szavatosság jellemzi!

NEW AGE Crystal Technology G-OLD „f” jelű infrapanel esztétikus borovi fenyőfa kerettel készül igazodva az egyszerűbb kiviteli igényekhez. A keretezése CNC technológiával készülő extra stabil kivitel, a vetemedés vagy bármely deformáció teljesen kizárt! Az élettartam szavatosság magáért beszél! A legkedvezőbb árfekvésű panelek keretei szabadon festhetőek az adott környezethez igazítva. Bármely, a fa ápolására, festésére alkalmas vízbázisú festék használható. CE minősítésű NEW AGE Crystal Technology Grafitmasszás fűtőlappal szerelve. TermékkínálatAz eredeti ellenőrzött technológiával és korszerű CNC keretező gépekkel készült deformálódástól mentes, minőségi termékek hátoldalán minden esetben megtalálja hitelesítő adattábla matricánkat!

 

NEW AGE Crystal Technology G-OLD ”AL” jelű infrapanel eloxált alumínium kerettel van ellátva, a kevésbé hangsúlyos keret esztétikusan illeszkedik környezetébe. A magas minőség, a hatékony működés társul a minimál dizájnnal. CE minősítésűNEW AGE Crystal Technology Grafitmasszás fűtőlappal szerelve. Termékkínálat

G-OLD „U” jelű infrapanel teljes egészében keret nélkül készül, teljes felületén és az oldalain is kerámiaszemcsékkel borítva. Olyan enteriőrökbe ajánljuk, ahol nem a fűtőtest a főszereplő. Minőségi kivitel, tökéletes hatékonyság. CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve. Termékkínálat

NEW AGE Crystal Technology G-OLD”sdk” jelű iInfrapanel a gipszkarton álmennyezettel rendelkezők favoritja. A süllyeszthető kivitelnek köszönhetően a mennyezet felületéből csupán 2mm keretezés látszik. Porszórt fehér festésével beleolvad a plafon síkjába. Magas minőségű termék, harmonikusan illeszkedő külsővel. CE minősítésű NEW AGE Crystal Technology Grafitmasszás fűtőlappal szerelve. Termékkínálat

G-OLD”GR”jelű üveg infrapanel a legmagasabb minőségi és esztétikai igényeknek is megfelelő prémium kategóriájú termék. Az edzett 12 mm vastag biztonsági üvegre kasírozott grafitmasszás infrapanel minden enteriőrbe illeszkedő színválasztékkal, extra minőségű és hatékonyságú termék. Többféle színben és tükör kivitelben is elérhető. CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve. TermékkínálatNEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel felhasználási lehetőségeiAmennyiben az infrafűtést fő fűtésnek szánjuk ekkor érhetjük el igazán az infrapanel hihetetlen előnyeit más fűtési rendszerekkel szemben. Folyamatos kellemes hőfok a helyiségekben, tiszta pormentes fűtés, nincs évente karbantartási és egyéb plusz költség. Az infrapanellel fűtött helyiségekben komfortérzetünk maximális, nincs sem por, sem zaj, sem pedig elszíneződött falak a fűtőtest felett. Gyorsan és egyszerűen szerelhető fűtési megoldás!

Dönthet úgy is, hogy az infrafűtést kiegészítő fűtésként alkalmazza a már meglévő esetleg korszerűtlen fűtési rendszere mellé. A legnagyobb energia megtakarítás éppen az őszi és tavaszi időszakban, amikor még vagy már nem kapcsoljuk be a lakás fűtési rendszerét, vagy éppen bekapcsoljuk, és rengeteg energiát elhasználunk a felesleges terek és csövek felfűtésére, holott csak a fürdőben, vagy egy-egy szobában szeretnénk kellemes meleget. Ekkor az infrafűtés a lehető legkisebb energia befektetéssel meglepően komfortos érzést biztosít! (pl. fürdőszoba, gyerekszoba)

Lehetőség van az infrafűtéssel arra is, hogy helyi fűtési megoldásként használja, íróasztal alatt, hideg raktárhelység vagy üzlethelyiség kiszolgálópultjánál, vagy éppen a fürdőszobában gyermekfürdetéshez plusz kiegészítésként. Ekkor a fűtőtestet elhelyezhetjük egy fix helyre, de választhatjuk a mobil megoldást is, amivel koncentrált és irányított infrafűtést kapunk.Miként tud takarékoskodni ez a fűtési rendszer?


Normál esetben van X m2 felületű fűtőtestünk vagy fűtött padlónk, amely folyamatosan melegíti a levegőt, keveri a port, a radiátoroknál elszínezi a falfelületet stb. Ezzel szemben a NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel nem a levegőt melegíti és használja hő közvetítőként (ez csupán másodlagos feladata). Az adott helyiségben lévő élő szervezetet és az ott található berendezést minden tartozékával együtt melegíti fel és ezek folyamatosan vissza is adják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4 oC-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de azonos, vagy inkább magasabb, komfortosabb hőérzet mellett.
Ismételve, hogyan is történik ez? Az infrafűtés esetében, minden, ami az adott helyiségben található, kezdve a falaktól, a bútorok, a berendezési tárgyak, a padlóig egyszóval minden fűtőtestként működik! Az infrasugarak a sugárzó felületén található kerámiaszemcséknek köszönhetően minden irányban sugározva melegítik fel a környező tárgyakat és a falakat. A helyiség hőmérsékletéhez képest túlmelegíti azokat 1-2 fokkal, és mivel a tér mindig igyekszik kiegyenlíteni a hőmérsékletkülönbséget a levegő és a tárgyak közt, így a „holtidőben” amikor a termosztátunk kikapcsolja a paneleket (mivel elérte a beállított értéket), ezek a felületek kezdenek „fűtésbe” és visszaadják a bennük lévő csekély, de mégiscsak plusz hőt minden energiafelhasználás nélkül. Ez a fűtési mód, mint említettük lehet önálló vagy kiegészítő fűtés is. Szabályozását tekintve lehet direkt kapcsolású, termosztáttal helyiségenként állítható, akár GSM telefonon keresztüli, vagy éppen központi vezérlésű is.

A hagyományos fűtési módoknál a padlószint és a mennyezet közti hő különbség akár 8-10 oC is lehet, míg az infrapaneles fűtés esetében ez maximum 2 oC.


NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanelekel fűthető területek lehetőségei szinte végtelenek. Kiválthatjuk vele a régi rossz hatásfokkal működő központi fűtésrendszerünket, konvektorokat, egyedi fűtéses tömblakások, társasházak rosszul vagy gyenge hatásfokkal működő költséges fűtési módjait. Ugyanígy tervezhetjük infrafűtéssel az újonnan épülő házakat, lakásokat, irodákat, raktárakat vagy éppen kisebb-nagyobb üzlethelyiségeinket. Gondoljunk csak egy kisboltra, körbe a falaknál mindenütt polcok és áru, a fűtés gázkonvektor vagy hősugárzó melyek alacsony hatásfokkal, de igencsak magas költségekkel működnek. Ezzel szemben az infrafűtést te
hetjük a mennyezetre vagy egyes esetekben a falra vagy a pult alá, mindezt töredéknyi fűtésköltséggel!

Tavaszi - őszi időszakban mikor már, vagy még a lakás fűtési rendszere nem üzemel, a fürdőszobában zuhanyozás után szinte vacogunk. Megoldást jelenthet egy törölközőszárítós infrapanel, vagy egy infratükör ami szakaszos kapcsolással, és alacsony energiaráfordítással teszi hihetetlenül komfortossá az adott helyiséget!

Ez a fűtési mód mint említettük lehet önálló vagy kiegészítő fűtés is. Szabályozását tekintve lehet direkt kapcsolású, termosztáttal helyiségenként is állítható, vagy akár GSM telefonon keresztüli is.

Nézze meg, próbálja ki:Digitalis-Programozhato-GSM termosztát! Próbálja ki MOST!Ez az energiatakarékos fűtési rendszer bárhová beépíthető, mindenütt üzemeltethető, független a gázpiactól!Az infra fűtűpanelek kiválasztása és mennyisége!

Tervezés

A tervezésnél a két legfontosabb szempont, hogy az adott helyiség funkciójának megfelelően kiszámoljuk a teljesítmény (Watt) igényt és az adott helyiség alapterületének megfelelően osszuk el a panelek darabszámát.

Az oldalunkon található kalkulátor segítségével Ön megközelítőleg és nagyságrendileg meg tudja határozni a helyiségek energiaszükségletét (Watt/helyiség).

Természetesen a korrekt és pontos energiafelhasználáshoz kérje szakembereinktől a pontos kalkulációt, melyhez a saját szakembergárdák által fejlesztett ThermoG-OLD programot használjuk! Kiválóan képzett szakembereink a fenti program használatával meghatározzák az adott helyiség energiaszükségletét, minden előnyös és zavaró tényező figyelembevételével, a tájolástól kezdődően, a szigetelés, a falak, az ablakok, a hőigény, a szellőztetés gyakorisága, stb.

Professzionális programunk segítségével Ön a tökéletes energiaszükségleti számítást kapja kézhez, és pontosan annyi infrapanelt kínálunk amennyi az adott térhez kell és szükséges!

A fenti energiaszükségleti számítás minden érdeklődőnk számára ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel!

Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor azt a kalkulátorunk segítségével ezt megteheti.

A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is!

Az alapszabály az, hogy maximum 4-5 m² -re szabad tervezni 1db fűtőlapot, de minden esetben szemelőt kell tartanunk a belmagasságot is.

A kerámiaszemcsés felületnek köszönhetően a grafitmassza alapú G-OLD Infrapaneljeink félgömb alakban sugároznak, ezért fontos, hogy legyen némi átfedés a panelek hatósugarait tekintve, hogy még véletlenül sem maradjon holt tér, és emiatt ne érjük el a legoptimálisabb komfortérzetet!

Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelteljesítményeket.

2,0 - 2,4 m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (200W - 400W)

2,4 – 3 m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (400W - 650W-ig)

3 – 6 m belmagasság esetében (vagy e felett) csakis a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (650W - 1000W)


Telepítés

G-OLD Infarpanelek házhozszállítását szerződött futárszolgálat végzi. A csomagban a felszereléséhez szükséges rögzítő csavarokat, tipliket és a csavarfejet eltakaró kupakokat találja.

G-OLD Infarpanelek elhelyezését elsősorban a mennyezetre javasoljuk, amennyiben elkerülhetetlen természetesen oldalfalra is szerelhető. Ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét plusz 10-15%-kal szükséges megnövelnünk az esetleges árnyékolási területek miatt. A G-OLD Infrafűtés kiépítését bízza elektromos szakemberre!

A paneleket általában kettő - négy csavarral, a keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül rögzíthetjük.

Az elektromos vezetékének csatlakoztatását a hálózathoz, forrasztással javasoljuk, hogy a felmerülő teljesítményfelvétel következtében a korróziót és az ebből következő melegedést elkerüljük.

G-OLD Infarpaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva (4-5m²/db) kell felszerelni.

Az EV-II -es érintésvédelmi osztályba tartozó panelek bekötéséhez 2×1 mm²–es hajlékony kettősszigetelésű rézvezeték javasolt. Az EV-I -es kategóriájú panelekhez már 3x1 mm²-es vezetékkiépítésre van szükség.

A felszerelést követően a panelek felületét feltétlenül át kell porszívózni, mivel az esetlegesen rajtamaradó szennyeződés elszíneződést okozhat.

A panelek felületének elszíneződése nem tartozik a garancia hatáskörébe!

A beépítést követően élvezhetjük a nap melegét otthonunkban és ettől kezdve semmiféle karbantartásra nincs szüksége fűtésrendszerünknek!

(A hozzávetőleges számításhoz használja a G-OLD_Infrapanel_kalkulátor -t) a pontos számításhoz kérje tanácsunkat.

Kérje személyre szabott ingyenes ajánlatát az infrapanel@goldinfra.hu e-mailcímen, vagy elérhetőségeink bármelyikén!Az energiaigény számítás, a panelkiosztás tervezése nálunk minden érdeklődő számára díjmentes, semmiféle kötelezettséggel nem jár !Bővebben az elektromos fűtésről, az infrapanelekről és az infrafűtésről itt olvashat!

Webáruház készítés