Szűrés
Szállítási idő 
Ingyenes házhozszállítás

Partnereink
Fizetési megoldás

* Templomfűtés

Főkategória >Termékek >* Templomfűtés

Ma hazánkban a legtöbb templom fűtetlen, mivel óriási költségeket emésztene fel egy nagy rendszer kiépítése.

Azonban minden egyházközösség törekszik valamilyen kompromisszumos fűtésmegoldásra, hiszen azt szeretnék, hogy téli hideg miatt se maradjanak távol az emberek a templomokból.

Sokan mai, felesleges úri huncutságnak gondolják a templomfűtést, azonban az idősek, gyermekek számára egy hideg környezetben ülni nem túl kényelmes dolog.

Napjainkban az emberek valóban kényelmesek lettek, és a környezeti hatásokkal szembeni ellenállásuk lecsökkent. Az idősek még 100 éve nem fűtötték a hálószobát, csak néhány melegített téglát tettek az ágyba és jól megvoltak, a mai ember számára pedig kihívás a hidegben eltölteni akár egy órát is.

Akárhogyan is gondoljuk, alapigazság, hogy a templomok komfortosabbá tétele az egyházak számára létkérdés, hiszen számos kifogás igazolja a hívek távolmaradását a hideg templomoktól.

Ahhoz, hogy a templomok megfeleljenek a kor követelményeinek, de az épületek ne károsodjanak, továbbá az üzemeltetési költségek is barátságosak legyenek, olyan fűtést kell telepíteni, mely ezeknek a kritériumoknak megfelel.

Sokféle megoldást kínálnak és ajánlanak templomok fűtésére, azonban ezek a megoldások mindig valamilyen kompromisszumot jelentenek.

A műemléki épületekben nem telepíthető akármilyen fűtés, ezért leszűkül az alkalmazható készülékek és berendezések köre, ezzel megszületnek azok a kompromisszumok, melyeket legszívesebben szeretnénk kikerülni. Mérlegelni kell: mi a jó az embernek, a környezetnek, az épületnek, majd olyat kell választani, ami a legkevesebb kompromisszum mellett teljesíti a feladatát, tehát kellemes érezhető meleget biztosít.

 

Mi a hideg, vagy rosszul fűtött templom valódi hibája?

Leginkább az, hogy a hidegben távol maradnak a hívek. Egyszerű indok, de igaz. Ésszerűbb tehát egy picit komfortosabbá tenni a környezetet, elejét venni ezzel a kifogásoknak, és nem az üres templomok miatt bánkódni. Egyszerűen kivitelezhető, működő templomfűtés megoldás létezik. Ismerje meg!

 

A G-OLD CH fűtésrendszer valóban jó megoldás!

Ahhoz, hogy a templomok megfeleljenek a kor követelményeinek, de az épületek ne károsodjanak, továbbá az üzemeltetési költségek is barátságosak legyenek, olyan fűtést kell telepíteni, mely ezeknek a kritériumoknak megfelel.

A G-OLD CH a padsorba is telepíthető, amelyik úgy növeli az emberek komfortérzetét, hogy az épületre nem gyakorol káros hatást, az üzemeltetési költségei pedig alacsonyak tudnak maradni a rövid üzemidők miatt.

 

Vegyük sorba ezeket:

• Az emberek komfortérzetét úgy tudjuk hatékonyan növelni, hogy a lábukat, és/vagy a testük alsó harmadát melegítjük.

• Ha a láb körül meleget érzünk, akkor meleg-érzetünk sokkal magasabb, mint ha a fejünket melegítjük. Fűthetjük a fenekünket a padban, vagy a hátunkat, ha lábunk hideg marad, akkor ugyanolyan fagyosnak fogjuk érezni a környezet, mint fűtés nélkül.

• Káros hatást gyakorolnak az épületre az olyan fűtőberendezések, melyek gyorsan nagy hőmennyiséget közölnek a környezettel. A nagy hőmérséklet különbség miatt a pára kicsapódik, károsítja a berendezést, a falakat, tehát ezek a fűtés megoldások nem megfelelőek. Az üzemeltetési költségek azért olyan magasak, mivel a túl nagy hőmérséklet különbségből adódóan óriási energiára van szükség a felfűtéshez.

• Ezért felfűtés helyett kizárólag komfortérzet növelésben kell gondolkodni.

A A G-OLD CH fűtési rendszert úgy tervezték, hogy ezeket a hibákat kikerülték, és ezzel egy olyan fűtésrendszert alkottak, mely Skandináviában a zord hidegben is kiváló fűtésmegoldást kínál.

Pad alá szerelve lábfűtésként, mellvédre szerelve frontális láb és testfűtésre alkalmazott kivitel.

 

Ismerje meg az ideális termékeket!



Sorrend:

Webáruház készítés